Design Sprint op afstand heeft ook z'n voordelen
Samenwerken in een interactieve workshop, dat gaat in de huidige 1.5m samenleving nét iets anders. Zo hebben we nu de Remote Design Sprint. Dezelfde stappen en resultaat, alleen dan online. Het is even wennen, maar het heeft toch ook zo z'n voordelen. Robin deelt zijn ervaringen.
Design Sprints kenmerken zich door de intensieve samenwerking tussen deelnemers in 1 ruimte, brainstorms, muren volgeplakt met post-it's en schetsen. In eerste instantie was ik dus ook wat sceptisch over Design Sprints op afstand. Gaat dat wel lukken? Maar niets bleek minder waar. Nu ik een aantal Design Sprints op afstand heb gefaciliteerd, zie ik er zelfs de voordelen van in.
1. Beschikbaarheid en locatie vormen geen obstakel
Voorheen was het een flinke uitdaging om alle experts en eindgebruikers op één dag op één locatie te krijgen. Dat is verleden tijd! Door het ontbreken van reistijd is het een stuk eenvoudiger om iedereen aan tafel te krijgen.
2. Samenwerken en ideëen aandragen gaat sneller
Doordat iedereen tegelijkertijd op het digitale whiteboard kan werken en informatie kan genereren , kunnen suggesties sneller worden gemaakt.
3. Minder papierwerk en eenvoudiger delen
Volgeplakte muren met post-its, (slechte) handschriften, schetsen en blaadjes die achteraf geïnterpreteerd en gedigitaliseerd moeten worden. Dat is online niet aan de orde. Met de online tools kan alle informatie eenvoudig gedeeld en geëxporteerd worden. Scheelt een hoop tijd!
4. Meer overzicht voor de facilitator
De facilitator heeft via de online tool meer overzicht en inzicht in de voortgang, dan in een fysieke ruimte. Daarnaast maken de individuele verbindingen het eenvoudiger om instructies te delen en te communiceren met de deelnemers.
Meer weten over de mogelijkheden van een Design Sprint op afstand?
Laat hier je gegevens achter. Dan neem ik contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.