Maximale productie door aansturing klimaatcellen
Green Simplicity grijpt de kansen die nieuwe technologieën en de veranderende klantvraag bieden met beide handen aan. Samen met hen ontwikkelden wij een applicatie, waarmee tuinders klimaatcellen en -sensoren kunnen aansturen en data kunnen uitlezen. Zo kunnen zij de maximale productie uit gewassen halen met een zo laag mogelijke input van energie, water en grondstoffen.
Green Simplicity installeert LED Research klimaatcellen in de tuinbouwsector en levert bij deze cellen een tablet waarop de door ons ontwikkelde applicatie draait. De tuinder kan met deze applicatie experimenten uitvoeren om het maximale uit planten en gewassen te halen met een zo’n laag mogelijke input van energie, water en grondstoffen. Via de applicatie stelt hij bijvoorbeeld de watertoevoer en het type licht in. Elke waarde kan precies worden ingesteld en in een paar minuten staat het experiment klaar.
Connectiviteit via beveiligde verbindingen
De applicatie communiceert met de door Green Simplicity ontwikkelde klimaatcomputer (een raspberry Pi) via een maatwerk connectie (API). Via deze API stuurt de applicatie de klimaatcomputer aan. Tegelijkertijd krijgt de applicatie data terug van de klimaatcomputer over de sensoren. Omdat het hier gaat om zeer vertrouwelijke bedrijfsinformatie gaat dit allemaal over beveiligde verbindingen, zodat de concurrent niet opeens de ideale klimaatcondities kan onderscheppen.
Realtime inzicht en controle over experimenten
Tijdens zijn experiment heeft de tuinder op zijn tablet altijd inzicht in de huidige status in zijn kas. Omdat hij graag controle heeft over het experiment en ook wil ingrijpen als een experiment misgaat, kan hij vanuit de applicatie op de tablet alles direct aansturen en wijzigen. Zo kan hij bijvoorbeeld direct de temperatuur wijzigen of waterpompen aan- of uitzetten.
**Data beschikbaar en overzichtelijk **
Ook als de tuinder tientallen experimenten tegelijkertijd heeft lopen, kan dat eenvoudig worden ingesteld via de tablet. Via de applicatie kunnen kwekers zogenoemde “lichtrecepten” instellen. Dit zijn combinaties van bepaalde lichtkleuren die de LED lampen gedurende de dag tonen. Hiermee kun je per onderzoekscel de lichtkleuren instellen voor een bepaalde periode. Elke cel heeft zo z’n eigen experiment. Via klimaatgrafieken in de app kan de tuinder precies zien wat er is ingesteld. Zo hebben de tuinders een duidelijk overzicht van wat er in de kas gebeurd.
**Progressive Web Applicatie de juiste oplossing **
Na onderzoek naar de behoeften en manier van werken van de tuinders, kozen we ervoor de applicatie te ontwikkelen als Progressive Web Applicatie. Dit boodt Green Simplicity de volgende voordelen.
1. Offline beschikbaarheid
De Research klimaatcel bestaat uit een meerdere cellen met isolatiepanelen om de temperatuur goed op peil te houden. Deze isolatiepanelen houden niet alleen de temperatuur constant, maar blokkeren ook alle signalen. Daarom hebben we gekozen voor een Progressive Web Applicatie (PWA). Hierdoor is de applicatie ook volledig offline beschikbaar.
2. Lagere investeringskosten
Door de PWA toepassing kunnen tuinders overal hun productie in de gaten houden en bijsturen. Dankzij de PWA heeft de gebruiker wel een ‘normale’ app ervaring, maar was het niet nodig om een aparte app voor iOS en Android te ontwikkelen. Dit zou de investering twee tot drie keer zo hoog hebben gemaakt. En ook bij doorontwikkeling zou dat meer kosten betekenen.
Lees meer over de voor- en nadelen van de PWA
Optimale gebruikerservaring in iedere situatie
Tuinders gebruiken de applicatie in verschillende situaties. In ieder van die situaties moet de applicatie prettig en snel werken. Om een optimale gebruikerservaring te creëren, hebben wij de behoeften en het gebruik van de applicatie in kaart gebracht. Zo sluit het design en de werking van de applicatie perfect aan op alle omstandigheden waarin de applicatie gebruikt wordt. En ervaart de tuinder optimaal gebruiksgemak. Zelfs met natte, vieze vingers.
Vragen of meer weten?
Neem dan gerust contact met me op via [email protected] of 072-220 1670. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van sensoren, IoT en connectiviteit.